بعد از استخراج 21 میلیون بیت کوین، چه اتفاقی رخ می دهد؟
بیت کوین از بسیاری جهات مانند طلای دیجیتال است. البته روند استخراج بیت کوین مانند طلا نیست، گرچه در هر دو نیاز به کار و صرف انرژی فراوانی نیاز است اما در استخراج طلا شما یک روند کاملا فیزیکی را طی می کنید و در مقابل فرآیند استخراج بیت کوین مبتنی بر انجام مجموعه ای از محاسبات کاملاً ریاضی و منطقی است.
در روند استخراج بیت کوین یکسری شروط وجود دارد که در کد منبع آن نیز به صراحت ذکر شده است، و آن داشتن یک عرضه ی محدود و کران دار است ( کران دار به معنای هر چیز محدود و پایان دار است). به همین دلیل فقط 21 میلیون بیت کوین تولید می شود. به طور متوسط این بیت کوین ها با نرخ ثابت یک بلاک در هر ده دقیقه، به فرآیند عرضه ی بیت کوین معرفی می شوند. علاوه بر این، تعداد بیت کوین های منتشر شده در هر یک از این بلاک های ذکر شده، هر 4 سال، 50 درصد کاهش می یابد.
ارائه ی چند نکته ی کلیدی
- به طور کلی فقط 21 میلیون بیت کوین قابل استخراج است.
- زمانی که ماینرها تمام بیت کوین ها را آنلاک می کنند، اساساً میزان موجودی و به دنبال آن عرضه ی این سیاره ی عظیم دچار کاهش می شود.
- از تاریخ 24 فوریه 2021، به میزان 18.638 میلیون بیت کوین استخراج شده است که از این تعداد 2.362 میلیون بیت کوین باقی مانده است تا وارد جریان بازار شوند.
- زمانی که تمام بیت کوین ها استخراج شوند، ماینرها همچنان انگیزه ی پردازش تراکنش ها را در قبال دریافت پاداش، دارند.
عرضه ی بیت کوین محدود به 21 میلیون واحد است
در حقیقت، فقط 21 میلیون بیت کوین وجود دارد که می تواند در کل استخراج شود. زمانی که ماینرها، این تعداد از بیت کوین را آنلاک کنند دیگر عرضه تمام خواهد شد. با این حال ممکن است پروتکل ها و قوانین بیت کوین تغییر یابند تا امکان عرضه ی بیشتر فراهم شود. وقتی عرضه ی جهانی بیت کوین به حداکثر حد خود برسد، چه اتفاقی رخ می دهد؟ در واقع این موضوع مورد بحث بسیاری از طرفداران رمز ارز می باشد.
در حال حاضر حدود 18.5 میلیون بیت کوین استخراج شده است که از این تعداد کمتر از 3 میلیون بیت کوین باقی مانده است تا در مسیر گردش قرار بگیرند.
موضوع مهم :
در حالی که حداکثر 21 میلیون بیت کوین وجود دارد، ممکن است برخی افراد کلید خصوصی خود را گم کرده باشند و یا بدون اینکه دستورالعمل های کلید خصوصی خود را به کسی بسپارند، جان خود را از دست داده اند، به همین دلیل میزان واقعی بیت کوین موجود می تواند میلیون ها واحد کمتر باشد.
پاداش های استخراج بیت کوین
حدود 18.5 میلیون بیت کوین از زمان راه اندازی اولیه شبکه ی بیت کوین، استخراج شده است و فقط حدود سه میلیون واحد دیگر باقی مانده است. ممکن است به نظر برسد که ما در آخرین مراحل استخراج بیت کوین هستیم و این یک قاعده ی درست و کاملاً منطقی است. باید این نکته را در نظر داشته باشیم، اگرچه اکثر بیت کوین ها قبلاً استخراج شده اند، اما جداول زمانی موضوعات پیچیده تری را نشان می دهند.
در فرآیند استخراج بیت کوین ،پس از تأیید موفقیت آمیز بلوک ها، به ماینرها مقدار قابل توجهی بیت کوین تعلق می گیرد و اصطلاحاً آن را پاداش ماینرها قلمداد می کنند. این روند، متناسب با زمان کاهشی خواهد شد به طوریکه در اوایل راه اندازی بیت کوین، پاداش به اندازه ی 50 واحد بیت کوین بود. در سال 2012 به 25 بیت کوین کاهش یافت. در سال 2016، مجدداً به 12.5 بیت کوین کاهش یافت. از فوریه سال 2021، ماینرها به ازای هر بلاک جدید استخراج شده، معادل 6.25 بیت کوین دریافت می کنند که این مقدار در 24 فوریه 2021 ارزشی بالغ بر 294168.75 دلار دارد. و این سیستم به طور مؤثر نرخ تورم بیت کوین را در هر 4 سال به نصف کاهش می دهد.
این پاداش هر 4 سال یک بار به نصف کاهش خواهد یافت تا اینکه آخرین بیت کوین استخراج شود. با این حال، بیت کوین نهایی بعید است که تا حدود سال 2140 استخراج شود. لذا ممکن است پروتکل ها و قوانین بیت کوین از این به بعد دچار تغییر شوند.
موضوع مهم :
در فرآیند استخراج بیت کوین ،پاداش هایی برای ماینرها در نظر گرفته می شود. اما برای کنترل گردش توکن های جدید، از اندازه ی پاداش به صورت دوره ای کاسته می شود.
تأثیرات عرضه محدود بیت کوین بر ماینرها
ممکن است به نظر برسد گروهی که مستقیماً تحت تأثیر محدودیت عرضه ی بیت کوین قرار دارند، خود ماینرها باشند. و برخی از مخالفان این پروتکل ادعا می کنند که ماینرها مجبور خواهند شد تا از پاداش های بلوکی که برای کار خود دريافت می کنند قدری دور شوند و این در حالی است که عرضه ی بیت کوین به 21 میلیون در گردش رسیده است.
اما حتی در صورت تولید آخرین بیت کوین، ماینرها احتمالاً به فعالیت فعالانه و رقابتی خود ادامه می دهند و تراکنش های جدید را تأیید می کنند. دلیل این امر آن است که هر معامله ی بیت کوین ،هزینه ی تراکنشی را در کنار خود دارا می باشد.
این هزینه ها گرچه امروز نمایانگر چند صد دلار به ازای هر بلوک است، اما به طور بالقوه می تواند به هزاران دلار به ازای هر بلوک افزایش یابد، به ویژه زمانی که با افزایش تعداد تراکنش در بلاک چین و همین طور افزایش قیمت بیت کوین روبرو هستیم. در نهایت مانند یک اقتصاد بسته عمل خواهد کرد، جایی که هزینه های معاملات دقیقاً بر اساس مالیات ارزیابی می شوند.
برخی ملاحظات خاص
شایان ذکر است که، پیش بینی می شود بیش از 100 سال طول بکشد تا شبکه ی بیت کوین آخرین رمز ارز خود را استخراج کند. با نزدیک شدن به سال 2140، ماینرها احتمالاً باید سال های زیادی را، با دریافت پاداش هایی که بخش کوچکی از آخرین بیت کوین های استخراج شده را تشکیل می دهند، صرف کنند. کاهش چشمگیر اندازه ی پاداش، ممکن است به این معنی باشد که، روند استخراج، تا قبل از پایان مهلت 2140 کاملاً تغییر خواهد کرد.
همچنین این نکته را به خاطر داشته باشید که شبکه ی بیت کوین از این پس تغییر چشمگیری خواهد داشت. با توجه به اتفاقاتی که در 10 سال اخیر برای شبکه بیت کوین رخ داده است احتمال می رود که عواملی مانند پروتکل های جدید، روش های جدید ثبت، پردازش معاملات و همین طور چندین عامل دیگر، روند استخراج را تحت تاثیر قرار دهند.