سرنوشت-معاملات-پس-از-ثبت-درخواست-

سرنوشت معاملات پس از ثبت درخواست

فهرست مطالب

 

معاملات ما کجا می‌روند؟

برای بسیاری از تریدرها، به‌خصوص تریدرهای تازه‌کار، این سوال مطرح است که معاملات پس از ثبت درخواست، کجا می‌روند. سرنوشت معاملات ما چه می‌شود؟ چه کسی مسئول معاملات ما است؟ در این مطلب، خیلی کوتاه گذری بر یکی از مراکز مهم دریافت و پردازش معاملات داریم.

این همان لحظه‌ای است که تمام سرمایه‌گذاران در تمام دنیا منتظر آن هستند: ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه؛ یعنی زمان باز شدن بازار آمریکا. بسیاری از افراد تحمل‌شان دیگر تمام شده است. دوست دارند هرچه سریع‌تر بازار باز شود و آن‌ها به کار اصلی‌ خودشان، یعنی معامله کردن بپردازند.

در یکی از ساختمان‌های مرکزی واقع در شیکاگو، سکوت محض حکم‌فرما است! حتی با وجود اینکه در اینجا، هر روز سهام بسیار بیشتری نسبت به بورس نیویورک معامله می‌شود. این حجم از سکوت برای یکی از مراکز بسیار مهم معاملاتی، شاید خیلی عجیب باشد! پس چه شد؟ قرار بود سرنوشت معاملات‌مان را بفهمیم. اینجا هیچ‌رقم به مراکز معاملاتی شباهت ندارد.

دو دقیقه به باز شدن بازار مانده است. ساعت بزرگی بالای سر کارمندان است که نشان می‌دهد تا شروع ماراتن معاملات چقدر دیگر وقت دارند. خبری از سیستم‌های پیچیده هشدار یا به صدا درآمدن زنگ بزرگ نیست.

زنگ اصلی شروع بازار، میلیون‌ها معامله‌ای هستند که تمام شب در انتظار باز شدن بازار بوده‌اند. در واقع این معاملات دنبال سرنوشت خود بوده‌اند. بعد از باز شدن بازار، با سرعت هرچه تمام این معاملات روی کامپیوترها نمایش داده می‌شوند. کار اصلی کارمندها تازه شروع شده است.

معاملات خودکار این روزها توسط کامپیوترها انجام می‌شوند.

هر روز، حجم زیادی از معاملات را شاهد هستیم. در این سو معاملات و حجم آن‌ها را داریم. و در سوی دیگر، تریدرهایی که منتظر سرنوشت معاملات‌ خودشان هستند. اینکه در کمتر از ۳ دقیقه شاهد ۲۱ میلیون معامله باشیم، ابداً چیز عجیبی نیست.

اگر همه‌جا ساکت باشد، این یعنی مشکلی تا آن لحظه وجود نداشته و تریدرها راضی هستند. اما به‌محض به‌وجود آمدن اولین مشکل، صدای زنگ تلفن‌ها، فضا را پر می‌کند.

 

سرنوشت معاملات در دستان کامپیوترها

تریدرهای جدید وال‌استریت را می‌توانید در اینجا ملاقات کنید. کامپیوترها—که کارهای سنگین را انجام می‌دهند و سرنوشت معاملات را تعیین می‌کنند. البته چند وقتی هست که دیگر نمی‌توان کامپیوتر و اینترنت را از معاملات جدا کرد. حتی خیلی از معاملات مانند HFT یا همان معاملات فرکانس بالا، فقط و فقط با حضور کامپیوترهای قوی میسر هستند.

تمام کارمندان دکتری ریاضی، فیزیک، یا مهندسی دارند. وظیفه‌ی آن‌‌ها ساخت برنامه‌های کامپیوتری، پشتیبانی و بهبود برنامه‌ها است.

پشتیبانی از مشتریان، کار دائمی این مراکز است. سیستم‌های معاملاتی، اگرچه خودکار هستند، اما باز هم بدون حضور نیروهای متخصص، نمی‌توانند کاملاً خودکار کار کنند.

 

سرنوشت معاملات خودکار است

امروز دیگر کسی تصمیم نمی‌گیرد که چه معامله‌ای انجام بشود. یا اینکه معاملات در چه قیمتی انجام شوند. در واقع شخص معامله نمی‌کند. معامله کردن تماماً برعهدۀ کامپیوترها است. تمام معاملات خودکار هستند و هیچ‌کس دخالتی در معاملات ندارد.

 

سرنوشت معاملات

وقتی روی دکمه‌ی ثبت سفارش در پلتفرم معاملاتی خود کلیک می‌کنید، شانس زیادی وجود دارد که کامپیوترهای بورس نیویورک یا بورس شیکاگو، درخواست شما را ببینند. آنگاه، معامله‌ی شما یا اجرا می‌شود، یا اینکه به شبکۀ بیزانس و شبکۀ معاملاتی غیرشفاف (Dark Pool) فرستاده می‌شود، تا آنجا اجرا شود.

دارک‌پول در واقع یک اصطلاح ناخوشایند است که در بازارهای مالی به‌وجود آمده است. البته دارک‌پول چیزی بیشتر از یک گذرگاه معاملاتی نیست.

اما اینکه آن را «دارک» می‌خوانند به این خاطر است که در بازار واقعاً مشخص نمی‌شود که شما می‌خواهید چه چیزی را خودتان می‌خواهید بخرید.

بورس و بازارهای مالی مانند سایر صنایع هستند. ۱۰۰ سال قبل، شاید صدها کمپانی خودروسازی در سرتاسر آمریکا وجود داشته است. و همینطور کمپانی‌های کوچک دیگری هم بودند. اما با گذشت زمان، تولید خودکار شد. کارخانه‌ها آمدند. و هزینه‌ی راه‌اندازی کارخانه‌ هم البته بالا رفت.

پرچمداران تکنولوژی در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های بسیار بزرگی کرده‌اند تا همیشه برتر و بهتر باشند. پس، می‌توانیم نتیجه بگیریم که حوزه یک مسابقۀ است و مدام باید سیستم‌ها را ارتقاء بدهند تا در تکنولوژی از همه جلوتر باشند.

اشتراک گذاری

با نظر سنجی به ما کمک کنید تا بهترین محتوا را برای شما آماده کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *