معامله گران بورسی

خطرات سرمایه گذاری در بورس ایران چیست؟

فهرست مطالب

معامله در هر نوع کسب و کاری می تواند بسیار مفید و منطقی باشد. اما گاهی ممکن است خود معامله گر اشتباهاتی کند که معامله را به خطر بیاندازد. بازارهای سرمایه هر کدام به نوعی می‌توانند خوب و مفید باشند تا شما بتوانید سرمایه خود را بیشتر کنید. اما موضوعی که وجود دارد این است که بازارهای سرمایه هر کدام دارای خطرات و ریسک‌هایی هستند. اگر می خواهید ریسک و خطرات سرمایه گذاری را کاهش دهید باید با خطرات احتمالی آشنا باشید. بازار بورس از بازارهای مالی به حساب می آید که افراد زیادی را جلب خود کرده است. قطعا افرادی می‌توانند در این بازارها موفق تر شوند که علم و دانش مختلف به این کارها را داشته باشند. اگر شما هم می خواهید سرمایه گذاری در بازار بورس را شروع کنید بهتر است با خطرات بازار سرمایه آشنا شوید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد خطرات سرمایه گذاری در بازار بورس بدست آورید.

 سرمایه گذاری در بازار بورس خطرناک است؟

 نگاهی به خطرات بازار سرمایه و بورس

به طور کلی به عنوان سرمایه گذار باید بدانید که به علت عواملی که بر عملکرد کلی بازارهای مالی تاثیر می گذارند، ممکن است دچار ضرر و زیان شوید. از مهمترین عوامل افزایش ریسک بازار می توان به حباب و سقوط بازار سهام اشاره کرد. حتما برای شما هم سوال است که چطور می توان این ریسک را در بازار بورس کاهش داد؟ در واقع باید بدانید که شما به راحتی با مدیریت ریسک و سرمایه می توانید این ریسک ها را تا حد ممکن کمتر کنید. این در صورتی است که حتی اگر ریسک سیستماتیک بر کل بازار سرمایه تاثیر گذاشته باشد.

  • آشنایی با ریسک تورم

نام دیگر ریسک تورم، ریسک قدرت خرید است. ریسک تورم هم یکی دیگر از ریسک های بازار سرمایه و بورس به حساب می آید که تغییر در قدرت خرید مردم به علت تورم این خطر را به وجود می آورد. برای کاهش ریسک تورم می توان سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری را پیشنهاد کرد. معمولا شما هم می‌دانید که سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه با دریافت سودی همراه است که تقریباً تضمین شده است.

  • نبود پس انداز کافی

اگر شما هم می خواهید در بازاری مانند بازار بورس سرمایه گذاری کنید، بهتر است مقداری پول هم در یک حساب که کاملا در دسترس است، داشته باشید. در این صورت شما یک سرمایه پشتیبان هم خواهید داشت. اگر شما تنها در بورس سرمایه داشته باشید، ممکن است در شرایطی باشید که به پول خود نیاز فوری پیدا کنید و در آن زمان سرمایه شما در بورس هم از اصل پول شما کمتر شده باشد و شما با فروش سهام های خود دچار ضرر شوید. اما اگر یک سرمایه پشتیبان هم در یکی از حساب های در دسترس خود داشته باشید، دیگر مجبور نمی‌شوید که سهام های خود را با ضرر در آن زمان به فروش برسانید. در واقع شما با این کار ریسک سرمایه‌گذاری خود را کمتر خواهید کرد. در نتیجه باید بدانید که نداشتن پس انداز کافی یکی از خطراتی است که یک معامله گر می تواند با آن مواجه شود. در واقع سرمایه گذاری با تمام پولی که دارید می تواند یکی از ریسک های بسیار مهم و جدی معامله گری در بورس باشد.

  • ریسک انتخاب کارگزار سرمایه گذاری

شما برای شروع معامله در بورس، نیاز به انتخاب کارگزار دارید که مهمترین بخش در این فرآیند است. بسیاری از افرادی که در بازارهایی مانند بازار بورس مبتدی هستند هیچگونه آگاهی و اطلاع دقیقی در مورد کارگزاری، اقدام به بستن قرارداد و دریافت کد معاملاتی از کارگزاری‌ها می‌کنند و هیچ گونه تحقیقی در مورد کارگزاری ها انجام نمی‌دهند. اما زمانی که مشکلی در معاملات آنها به وجود می آید، تازه به فکر می افتند تا در مورد کارگزاری که انتخاب کردند تحقیق کنند. یکی از مشکلاتی که بیشترین کارگزاری‌ها در ایران دارند این است که سامانه معاملاتی با امکانات کاربردی و مناسب خوبی وجود ندارد و این موضوع باعث می‌شود تا در بیشتر اوقات معامله‌گران دچار مشکل شوند. معامله گران برای اینکه بتوانند روزانه معاملات خود را به خوبی انجام دهند نیاز به هسته معاملات دارند تا در کمترین زمان ممکن دستور سفارش خود را به هسته معاملات بورس ارسال کنند. البته موضوع را هم بدانید که امکان تقلب و کلاهبرداری از سمت کارگزاری های بورس در کشور بسیار کم است زیرا تمامی این شرکت‌های کارگزاری زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز کردند. در این بین کانونی به نام کانون کارگزاری بورس وجود دارد که بر نحوه عملکرد تمامی شرکت ها نظارت مداوم دارند. در بورس های خارجی مانند بازار فارکس احتمال تقلب در کارگزاری ها وجود دارد. به همین علت است که توصیه می شود حتما قبل از انتخاب کارگزاری باید اطلاعات دقیق برای کارگزاری داشته باشید.

رشد سرمایه در زمان مناسب

 

  • نبود زمان کافی برای رشد سرمایه

یکی دیگر از خطرات بورس و بازار سرمایه نبود فرصت کافی برای رشد سرمایه است. ممکن است شما در این بین مبلغی را برای سرمایه گذاری در این بازار گذاشته باشید. سهامی که شما برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنید، ممکن است قابلیت رشد داشته باشد و خود شما هم این موضوع را بدانید، اما به این علت که به سرمایه خود نیاز دارید مجبور به فروش آن می شوید و در واقع شما اجازه رشد به آن سهام را نمی دهید. حتی زمانی که شما تصمیم به فروش آنها می گیرید ممکن است سهام شما در ضرر باشد که این صورت خطر ریسک بسیار بیشتر می‌شود.

  • عدم تقسیم صحیح سرمایه در سبد های مختلف

حتما شما هم بارها شنیده اید که افراد با تجربه می گویند که همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید. این ضرب‌المثل در تمامی بازارهای سرمایه به خصوص در بازار بورس صحت دارد. زمانی که شما تمامی سرمایه خود را تنها در یک سهام سرمایه گذاری می کنید درصد ریسک و خطر سرمایه شما بیشتر می‌شود در نتیجه خطر جدی سرمایه شما را تهدید می کند. زیراریسک های احتمالی مانند بسته شدن سهام برای مدت زمان طولانی فرصت سود را از شما می گیرد. در این حالت قطعاً شما سود کمتری خواهید کرد و یا حتی ممکن است دچار ضرر و زیان هم بشوید. به همین علت پیشنهاد می شود تا چندین سهام خوب و مناسب را زیر نظر بگیرید سپس در سرمایه خود را در بین این سهام ها تقسیم بندی کنید. انجام این کار بهترین شیوه سرمایه گذاری در بازار بورس است که باعث شود ریسک سرمایه گذاری شما بسیار کمتر شود.

داشتن استراتژی بهترین روش سرمایه گذاری در بورس

 

  • نداشتن استراتژی خوب و مناسب

شما هم می دانید که برای انجام هر کاری و هر معامله نیاز به یک استراتژی خوب و مطمئن است. این موضوع در بازار بورس هم کاملاً صحت دارد و شما باید با استراتژی هایی از پیش تعیین شده فرصت ورود و خروج را در معاملات بورسی به خود بدهید. استراتژی تعیین شده توسط شما باید به گونه‌ای باشد که تمامی شرایط بازار را مدنظر بگیرد. برای مثال زمانی که بازار ثبات خوبی ندارد، باید استراتژی تعیین شده شما در این  موارد هم کاملاً درست عمل کند.

  • تحقیق نکردن

توجه داشته باشید که سرمایه گذاری می‌تواند بازده خیلی بیشتری نسبت به پس انداز پول داشته باشد البته باید بدانید که سرمایه‌گذاری در بازار بورس و دیگر بازارهای مالی کاملاً تضمین شده نیست و شما نمی توانید پیش بینی کنید که چه اتفاقی قرار است در بازار سرمایه پیش بیاید اما با علم و آگاهی می‌توانید بازار را زیر نظر بگیرید. ممکن است شما در سهمی سرمایه گذاری کنید که در سقف قیمتی خود قرار گرفته باشد و یا زمانی وارد آن سهم شوید که سهم مورد نظر در حالی نزول باشد این کار کاملا اشتباه است. به همین علت است که می‌گویند مهمترین ریسک ها و خطراتی که بازار بورس را تهدید می کند عدم اطلاع دقیق نسبت به اتفاقاتی است که در گذشته برای سهام و بازار پیش آمده است. در واقع می توانیم نتیجه بگیریم که عدم علم و آگاهی کافی در بازار سرمایه می تواند از مهمترین و بزرگترین خطراتی باشد که معامله گر و یا سرمایه گذار را به طور جدی تهدید می کند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب سرمایه گذاری در بازار بورس آشنا شوید.

 مزایای سرمایه گذاری در بازار بورس

  • از اصلی ترین مزیت های سرمایه گذاری در بازار بورس می توان به شانس رشد پول اشاره کرد. هر چه زمان بگذرد ارزش سهم شما ممکن است بیشتر شود، در نتیجه بهتر است در شرکت هایی که اطمینان کافی دارید سرمایه گذاری خود را شروع کنید تا سود بیشتری به دست آورید.
  • می‌توانید بازار بورس را به عنوان یک کسب و کار جدید نگاه کنیدتا از آن به بهترین شیوه ممکن کسب درآمد کنید.

  معایب سرمایه گذاری در بازار بورس

  • خطر از دست دادن بخش زیادی از سرمایه به علت نداشتن آگاهی کافی و دقیق از بازار سرمایه وجود دارد.
  • ممکن است در یک دوره زمانی خاص، سهم مورد نظر شما افت شدیدی  پیدا کند و شما مجبور به فروش آن شوید.

 سخن پایانی

به طور کلی باید گفت که بازار بورس همانند هر بازار سرمایه دیگری دارای یک سری مزایا و معایب است. شما با در نظر گرفتن این شرایط و علم و آگاهی در مورد ماهیت بازار بورس کسب دانش آن می‌توانید خطرات و ریسک‌های این بازار را کاهش دهید. در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات جامع و دقیقی در مورد خطرات سرمایه گذاری در بازار به شما بدهیم تا با دیدی بهتر سرمایه گذاری خود را شروع کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی در مورد خطرات سرمایه گذاری در بازار بورس به دست آورده باشید.

 

اشتراک گذاری

با نظر سنجی به ما کمک کنید تا بهترین محتوا را برای شما آماده کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *