ارز الکترونیوم (Electroneum) ،که با نام هایی چون ETN نیز شناخته می شوند، یک نوع کریپتوکارنسی (cryptocurrency) یا رمز ارز کاربر پسند و همچنین همراه است که امکان اعمال معاملات در سریع ترین زمان را از طریق سیستم های بومی خود فراهم می کند و کاربران زیادی در سراسر جهان دارد.
این مجموعه پس از جمع آوری مبلغ 40 میلیون دلار برای صندوق سرمایه گذاری ICO خود، به عنوان اولین رمز ارز معتبر، مستقر در شهر انگلیس است. همان طور که می دانید کریپتوکارنسی یک نوع توکن (Token) مبادله ای است که گردشی بالغ بر 21 میلیارد دلار دارد که احتمال می رود بیش از این افزایش پیدا نکند.
مقدار عرضه ای که در حال حاضر انجام می شود مبلغی در حدود 17.84 میلیارد دلار است. از ارز الکترونیوم جهت دریافت و ارسال پرداخت ها(payments) استفاده می شود که می توانند به شکل حضوری یا از راه دور صورت گیرند. زمانی که آن ها را با معاملات ارزی فیات (Fiat) ،که فرآیند آن ممکن است چندین روز طول بکشد، مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که ارز الکترونیوم قابلیت این را دارد تا بلافاصله و بدون هیچ هزینه ای و در سریع ترین زمان کلیه عملیات های انتقال مرتبط با رمز ارز را انجام دهد.
الکترونیوم همچنین می تواند به چندین شکل متنوع ذخیره شود، که همگی یک نوع کیف پول دیجیتال هستند که با نام هایی چون کیف پول گرم، کیف پول کاغذی و یا ذخیره سازی سرد شناخته می شوند.
علت اختراع الکترونیوم چه بود؟
این پروژه به جهت ارائه ی کلیه ی تراکنش های کریپتو (Crypto) ، در سریع ترین و ایمن ترین شرایط و همچنین با کارمزد کم ایجاد شده است . از آنجایی که راه های آسان و با هزینه ی کم تری جهت انتقال پول در سرتاسر جهان تنها با استفاده از تلفن های هوشمند وجود دارد، ارز الکترونیوم توانسته است یک مدیریت مناسبی را برای کیف پول خود در دسامبر 2017 راه اندازی کند.
درواقع دلیل اصلی اختراع الکترونیوم، تسهیل استفاده ی مردم از رمز ارزها و تکنولوژی های موجود در آن، و همچنین بهره مندی از ساختار فوق العاده کاربردی بلاکچین است. همه ی ما می دانیم که پرداخت از طریق تلفن همراه می تواند آنی باشد و لذا قبل از ارز الکترونیوم نیز تکنولوژی خاصی جهت ارائه ی اینگونه سرویس ها وجود نداشت.
نحوه ی کارکرد ارز الکترونیوم چگونه است؟
هنگامی که ما در مورد بلاکچین الکترونیوم و همچنین تکنولوژی پس زمینه ی آن صحبت می کنیم، به این نتیجه می رسیم که این فناوری از یک الگوریتم استثنائی با نام اثبات مسئولیت یا پاسخ دهی (POR) بهره می برد. از آنجایی که POR بر روی کدبیس (codebase) مونرو (Monero) ساخته شده است، امکان انجام تراکنش ها در یک بلاکچین غیرمتمرکز را مهیا می سازد.
الکترونیوم به واسطه ی داشتن یکسری خصوصیت های محرمانه، معمولاً از المان هایی با نام “آدرس های مخفی” استفاده می کند و در برگیرنده ی یکسری کلید عمومی یکبار مصرف هستند که عملاً ارتباط با کیف پول را از طرف افراد دیگر مختل می کند. البته این آدرس مذکور ممکن است توسط شخص ثانویه ای مورد بررسی قرار گیرد تا اثبات شود تراکنش واقعا صورت گرفته است. تراکنش ها در الکترونیوم با سرعت بسیار بالا و طبق سطح ترافیک شبکه ها انجام می شود که دربرگیرنده ی فرآیندی فوقالعاده پویا هستند.
مزیت ها و فواید استفاده از ارز الکترونیوم چیست؟
ETN ها با این هدف طراحی شده اند که در معاملات و تراکنش های روزمره و همچنین خرید کالا و برخی خدمات معمول استفاده شوند، که می توانند در بازارهای تخصصی نیز از قبیل Anytask.com به کار گرفته شوند. Anytask یک نوع پلتفرم مستقل جهانی مرتبط با ارز الکترونیوم هستند که افراد را قادر می سازند تا با انجام برخی فعالیت های دیجیتال به کسب Crypto یا رمز ارز بپردازند. البته برخلاف برخی سیستم های آنلاین، مانند Fiverr که هزینه های فریلنسری را تا 20 % در نظر گرفته اند، فروشندگان برای بهره برداری از AnyTask هیچ هزینه ای را نمی پردازند.
برنامه های الکترونیوم این امکان را مهیا کرده اند، تا خرید محصولات یا خدمات دیگر از طریق استفاده از ETN ها در بیش از 140 کشور در سراسر دنیا فراهم شود. مشاغل دیگر همچنین می توانند جهت افزایش جذب مشتری و حفظ آن ها، کاهش هزینه ها و برخی امتیازات جانبی از این پلتفرم استفاده کنند.
با ظهور شکل جدیدی از ارز دیجیتال، این فرصت فراهم شده است تا افراد بیش تری از ارز الکترونیوم استفاده کنند، که همین عامل باعث افزایش دیگر مشاغل خواهد شد.
آیا الکترونیوم امنیت کافی را دارد؟
کیف پول های ETN از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند. از طرفی اگر به دنبال امن ترین کیف پول ها هستید، کیف پول های نوع کاغذی آن از ایمن ترین گزینه ها محسوب می شوند. از طرف دیگر کیف پول هایی که بر مبنای یکسری اپلیکیشن ساخته شده اند، ممکن است سطح راحتی بهتری را برای شما مهیا کنند، اما عواقب یا هزینه هایی در قبال استفاده از آن ها وجود دارد چرا که آن ها همگی جزو کیف پول گرم محسوب می شوند و احتمال دارد هکرهای مختلفی، در صورت عدم رعایت موارد امنیتی توسط شما، اقدام به سرقت دارایی های شما کنند.
کیف پول های گرم احتمال دارد در معرض حملات بد افزارها، فیشینگ (phishing )، و یا حتی هک قرار بگیرند. با این حال با انجام برخی اقدامات مانند تغییر رمز عبور به صورت مرتب، و بروز نگه داشتن نرم افزارهای مورد نظر، می توانند همچنان امنیت بالای خود را حفظ کنند.
چه گروه هایی توسعه و گسترش الکترونیوم را برعهده گرفته اند؟
مزیت های رمز ارزها را اغلب می توان با داشتن یک تیم پشتیبانی قوی چندین برابر کرد، لذا الکترونیوم ها نیز در این حوزه از یک گروه کاملاً مجهز و با تجربه ی بسیار بالا برخوردار هستند به طوریکه می توان از افراد مشهوری چون Richard Ells به عنوان بنیانگذار، Nick Cook به عنوان مدیر عملیات، Barry Last به عنوان رییس توسعه، و همچنین Chris Harrison که مسئولیت مدیریت بلاکچین ها را بر عهده دارد، نام برد.
علاوه بر این، یک تیم شامل مشاوران متبحر، تیم توسعه دهنده، تیم بازاریابی و یک گروه نیز به عنوان مدیریت عملیات ها نیز وجود دارد که همگی با یک اتحاد همه جانبه پشتیبانی این حوزه ی عظیم را بر دوش گرفته اند. با این پتانسیل قوی که الکترونیوم دارا می باشد در آینده ای نه چندان دور سیل عظیمی از مردم، کاربران آن خواهند بود گرچه اکنون نیز بازدید کنندگان بسیاری را در خود دارد.