مهد سرمایه - کنترل احساسات هنگام معاملات

اهمیت کنترل احساسات هنگام معامله کردن

فهرست مطالب

مهمترین فاکتور موفقیت در هرگونه معامله ای داشتن احساسات قوی و مثبت است. از این رو بهترین روش پیش از معامله، کسب اطلاعاتی در خصوص کنترل احساسات است. بازار بورس یکی از مهمترین بازار هایی به شمار می رود که هر روزه تعداد بیشتری از افراد را به سمت خود جذب می کند.

اما آیا تا کنون به این مسئله فکر کرده اید که چرا باید به روانشناسی معاملات توجه کنیم؟ در تمام دنیا اشخاص زیادی به این باور رسیده اند، که کنترل احساسات مقوله ای خاص و مهم در سرمایه گذاری های مالی است.

دکتر فان تارپ، در مقاله ای با عنوان جام مقدس سرمایه گذاری، به مسئله کنترل احساسات پرداخته است. در این مقاله ایشان بیان فرموده اند، که اگر زندگی تمامی افرادی که در سرمایه گذاری موفق بوده اند را بررسی کنیم، متوجه این مسئله خواهیم شد، که آنها یک درس مهم را به خوبی آموخته اند.

آن درس نیز کنترل احساسات و فرایند های درونی است که منجر می شود تا افراد در حین مواجه با سود یا ضرر در معاملات ، بتوانند به خوبی تمامی احساسات خود را کنترل کنند. روانشناسی معاملات می تواند به عنوان یک راهکار موثر در رسیدن به موفقیت افراد عمل کند.

مهد سرمایه - کنترل احساسات هنگام معاملات

میزان اهمیت روانشناسی احساسات در بازار های مالی چقدر است؟

اگر بخواهیم با جزئیات به این مقوله بپردازید، متوجه خواهیم شد، که روانشناسی در معاملات می تواند تغییر اساسی را در روحیات سرمایه گذاران ایجاد نماید. این که فردی قادر باشد نحوه کنترل احساسات در بازار بورس را به خوبی فرا گیرد، و بتواند تمامی احساسات درونی خود را در حین معاملات کنترل نماید، موفقیت از آن اوست.

شاید برای برخی از معامله گران و سرمایه گذاران این مسئله دشوار نباشد، اما برای اکثرت افرادی که وارد بازار بورس می شوند، این مقوله حساس و دشوار است. برخی از سرمایه گذاران بر این باور هستند که بازار بورس، همچون موجودی زنده است که با قربانی کردن دیگران، تغذیه می کند.

اگر به این مسئله باور داشته باشید، باید به این مسئله نیز بیندیشید که ممکن است برای شما هم این اتفاق رخ دهد. اما واقعیت امر این است که هیچ بازاری قادر نیست از انسان ها قربانی بگیرد. بلکه این سرمایه گذاران هستند که یکدیگر را قربانی می کنند. از این رو کنترل احساسات مسئله ای بسیار حساس و مهم خواهد بود.

هر معامله گری که وارد دنیای بورس می شود، سرنوشت خود را در دست می گیرد. به همین دلیل اگر یک سرمایه گذار درک درستی از کنترل احساسات خود نداشته باشد، در چنین بازاری قادر به کسب موفقیت نخواهد بود.

مهد سرمایه - کنترل احساسات هنگام معاملات

اهمیت کنترل احساسات هنگام معامله

حتما شما هم به این مسئله توجه نموده اید که بیشتر افرادی که در بازار های مختلف معاملات پرسودی انجام می دهند، در معامله بعدی خود دچار ضرر می شوند. خب این مسئله در بیشتر مواقع قابل پیشگیری می باشد. اگر تنها بتوانیم قدرت کنترل احساسات خود را داشته باشیم می توانیم از بروز هر ضرری پیشگیری نماییم.

هر فردی پس از یک بار کسب سود در بازار های بورس، به صورت ناخودآگاه دچار احساسات می شود که او را برای انجام معاملات دیگر ترغیب می کند. با این باور که تمامی معاملات دیگر نیز پر سود بوده، و به موفقیت خواهد انجامید. اما ممکن است با این مسئله مواجه نشوید.

مقوله های مهم کنترل احساسات در معامله

برای این که بتوانید پس از هر سوددهی در بازار های مالی، احساسات خود را کنترل نمایید، می توانید به چند مقوله در خصوص کنترل احساسات توجه ویژه داشته باشید. از جمله این مقوله ها باید به پایان دادن اعتماد به نفس کاذب، حتی اعتماد به هیجان پس از کسب سود، اشاره نمود.

مخصوصا افرادی که به تازگی معامله گری را آغاز نموده اند، باید حتما در زمینه کنترل احساسات خود به شرایط مطلوبی رسیده باشند. ممکن است فرد پس از کسب سود در یک معامله، با سیگنال ها، الگوها و … در بازار روبه رو شود، که به هیچ عنوان وجود خارجی ندارند.

یعنی در اصل در ناخودآگاه ما به شکل مثبتی به وجود می آیند، تا ما را راضی کنند که مجددا وارد پوزیشن معاملاتی جدید شویم. البته این نکته را نیز باید بیان نماییم که در برخی مواقع نیز، ضرر در معاملات به دلیل معاملاتی است که صرفا به دلیل آماری، دچار نوسان می شوند.

آنچه برای ما مهم است، معاملاتی می باشد که می توان ضرر دهی آنها را پیشگیری نمود. معاملاتی که ناشی از احساسات فرد بوده و تنها بر حسب ناخودآگاه ذهنی شخص انتخاب می شوند. در این زمان، نکته مهم کسب راهکارهای مناسب برای کنترل احساسات است. می توان با یک برنامه مناسب، این احساسات را کنترل نمود.

مهد سرمایه - کنترل احساسات هنگام معاملات

علت ضرر در معاملات پس از کسب سود چیست؟

پس از یک معامله پرسود، دقیقا خطرناک ترین زمان برای آغاز معامله ای جدید است. شاید با خودتان تصور کنید که این مسئله امری بی معنا باشد، اما متاسفانه طبق پایه های علمی و روانشناسی، این مسئله به اثبات رسیده است.

پس از انجام یک معامله پرسود، فرد با احساسات خوشایندی مواجه می شود، که به هیچ عنوان نمی تواند آنها را کنترل نماید، و نمی تواند این احساس را متوقف کند. اگر نسبت به اهمیت کنترل احساسات بی تفاوت باشید، و قادر نباشید نحوه کنار آمدن با این احساسات را دریابید، بدون تردید با فاجعه ای بزرگ روبرو خواهید شد.

در زمان خوشحالی ذهن به صورت ناخودآگاه، هورمون دوپامین ترشح می نماید، که اعتیاد به این هورمون، می تواند خطر ضرر در معاملات را برای ما به همراه داشته باشد. تصور کنید فردی در یک معامله مالی پرسود، موفق شده است. در این زمان ذهن این فرد به میزان قابل توجهی دوپامین ترشح نموده، و همین امر می تواند او را به سمت انجام یک کار احمقانه پیش ببرد.

طبق تحقیقات خاص در زمینه کنترل احساسات، در زمانی که ذهن به این حالت دچار می شود، به سرعت توانایی درک ریسک و خطر را از دست می دهد. که باعث می شود با اعتماد به نفسی کاذب، به سمت انجام معاملات دیگر جهت کسب سود بیشتر رویم.

برای مقابله با این مشکل بهتر است خود را وقف سیستم های معاملاتی خود نموده، و از انجام هر گونه فعالیت سریع و کورکورانه بپرهیزید. از سوی دیگر می توانید با داشتن یک سیستم معاملاتی یا استراتژی معاملاتی ، از ضرر در معامله ی خود جلوگیری نمایید.

 

مقالات زیر پیشنهاد میشود :

اشتراک گذاری

با نظر سنجی به ما کمک کنید تا بهترین محتوا را برای شما آماده کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *