بیت کوین

مکانیزم عملکرد بیت کوین چگونه است؟

فهرست مطالب

بیت کوین دارای یک نوع ماهیت نرم افزاری است و می توان آن را یک پدیده ی کاملاً دیجیتالی قلمداد کرد که بر گرفته از مجموعه ای از پروتکل ها و قواعد خاص خود است. در دهه های گذشته تلاش های بسیار زیادی جهت ایجاد پول مجازی با استفاده از دانش رمز نگاری و ساخت کد صورت گرفت که ثمره آن تبدیل شدن این پدیده ی شگفت‌انگیز به یکی از بزرگ ترین سرمایه های بازار است.

امروزه دارایی‌های فیزیکی از قبیل وجه نقد و یا منسوجات طلا علیرغم آنکه توانسته اند جایگاه خود را تا حدودی حفظ کنند اما با گذر زمان و گسترش هر چه بیشتر حوزه ی فناوری اطلاعات شاهد آن بوده ایم که سیل عظیمی از مردم در سراسر دنیا، بیت کوین را به عنوان اولین دارایی با ارزش خود در نظر بگیرند. اینکه دقیقاً چگونه می توان بیت کوین را طبقه بندی کرد، نیازمند بحثی بسیار مفصل است. اما آیا می توان اصطلاحاتی مانند ذخیره ارزش، شبکه پرداخت، کلاس دارایی و یا حتی نوعی ارز را به بیت کوین نسبت داد؟ برای پاسخ به این سوالات توجه شما را به چند نکته ی کلیدی جلب می کنیم :

  • بیت کوین یک ارز دیجیتال است ، یک سیستم غیر متمرکز که معاملات را در یک دفتر کل توزیع شده به نام بلاک چین ثبت می کند.
  • استخراج کنندگان بیت کوین برای تأیید گروهی از معاملات به نام بلوک، تقریبا یک فرآیند نسبتاً پیچیده ای را پشت سر می گذارند تا بتوانند این بلوک ها را به بلاک چین اضافه کنند. و در نهایت به ازای انجام این پروسه، تعداد کمی از بیت کوین ها را به عنوان پاداش یا کارمزد دریافت می کنند.
  • سایر شرکت کنندگان در بازار بیت کوین می توانند به صورت همتا به همتا و یا از طریق صرافی های ارز رمزنگاری شده به خرید و فروش توکن (یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت مستقل، بلاک چین ندارد) بپردازند.

 

مکانیزم عملکرد بیت کوین چگونه است

آشنایی با ساختار بلاک چین

بلاک چین ثبت دیجیتالی معاملات است و این نام از ساختار آن ناشی می شود که در آن، رکوردهای منفرد با نام بلوک در یک لیست واحد به هم متصل می شوند و یک زنجیره را تشکیل می دهند. بلاک چین ها برای ثبت معاملاتی استفاده می شوند که مبنای آن ها ارزهای رمزنگاری شده ای مانند بیت کوین است.

اصول فناوری بلاک چین به این صورت است که هر بلاک چین مشخص، شامل یک زنجیره ی واحد از اطلاعات گسسته است که به ترتیب زمانی مرتب شده اند. در اصل این اطلاعات می تواند هر رشته ای از ۰ و ۱ باشد ، به این معنی که می تواند شامل ایمیل، قراردادها یا معاملات اوراق قرضه باشد. از نظر تئوری هر نوع قرارداد بین دو طرف می تواند بر روی بلاک چین ذخیره شود به شرطی که هر دو طرف در مورد قرارداد توافق کنند. این امر هرگونه نیاز به شخص ثالث را در هر نوع قراردادی کاملاً از بین می برد و آن ها را به یک معامله ی همتا به همتا تبدیل می کند.

 

مکانیزم عملکرد بیت کوین چگونه است

 

نحوه ی فرآیند استخراج

تمام استخراج ها با بلاک چین آغاز می شود. در شبکه ی بیت کوین، هدف یک استخراج کننده این است با حل مسائل پیچیده ریاضی، بلوک های جداگانه ای را به زنجیره اضافه کند. این فرآیند نیاز به قدرت محاسباتی بسیار زیادی دارد، در حالی که بسیاری از ماینرها برای افزودن هر بلاک با یکدیگر رقابت می کنند. ماینری که بتواند این مسائل را حل کند درواقع بلاک را همراه با تراکنش های تایید شده به بلاک چین اضافه کرده است.

فرآیندی که منجر به تامین امنیت بلاک چین می شود را تحت عنوان استخراج می شناسند. پشتیبانی از کاربران شبکه ی بیت کوین که ارزهای رمزنگاری شده را بین خودشان معامله می کنند ، توسط شبکه ی ماینرها انجام می شود که این تراکنش ها را در بلاک چین ثبت می کنند. ثبت یک تراکنش بسیار ساده برای یک کامپیوتر مدرن، کاملاً پیش پا افتاده است اما استخراج آن ها می تواند قدری دشوار باشد زیرا نرم افزار بیت کوین فرآیند را به صورت مصنوعی و کمی وقت گیر انجام می دهد.

فرآیندی که دشوار نباشد این امکان را برای برخی افراد فراهم می کند تا برای سود و منفعت خود و ورشکستگی افراد دیگر، معاملات را جعل کنند. آن ها می توانند یک معامله جعلی را در بلاک چین ثبت کنند و بسیاری از معاملات بی اهمیت را در آن انباشته کنند که در مواردی گره گشایی از این کلاهبرداری ها می تواند غیر ممکن باشد. با ادامه داشتن این روند عملاً درج معاملات جعلی سهل و آسان خواهد شد و شبکه را به یک دفتر کل آشفته و ناخوشایند تبدیل می کند که در نهایت بی ارزش شدن بیت کوین را به دنبال خواهد داشت.

ترکیب اثبات کار (proof of work) با سایر تکنیک های رمز نگاری، باعث شد تا ساتوشی ناکاموتو (بنیانگذار بیت کوین) به موفقیت های بسیار زیادی دست پیدا کند. نرم افزار بیت کوین موانعی را که ماینرها با آن روبرو می شوند را برطرف می کند تا هر ده دقیقه شبکه را در یک بلاک تراکنش ۱ مگابایتی محدود کند. به این ترتیب حجم معاملات قابل هضم خواهد شد. این شبکه وقت دارد تا بلوک جدید و دفتر کلی که قبل از آن ثبت شده است را بررسی کند و همه می توانند درباره ی وضعیت موجود به اتفاق نظر برسند.

ماینرها صرفا به جهت تأیید معاملات از طریق افزودن بلوک ها به دفتر کل توزیع شده، برای ایجاد یک شبکه روان بیت کوین ، کار نمی کنند. آن ها در طول فرآیند، کارمزدهایی را برای خود در نظر می گیرند. در ذیل نگاهی چند به دستمزد و پاداشی که برای استخراج کننده ها در نظر می گیرند، می پردازیم.

 

مکانیزم عملکرد بیت کوین چگونه است

پاداش و دستمزد ماینرها

همان طور که قبلاً ذکر شد ماینرها برای تأیید بلوک معاملات، پاداش و دستمزد خود را از طریق دریافت بیت کوین می گیرند. این پاداش به ازای هر ۲۱۰۰۰۰ بلوک استخراج شده ، یا تقریباً هر ۴ سال یک بار، به نصف کاهش می یابد. این رویداد را اصطلاحاً halving یا نصف کردن می نامند. این سیستم به صورت ضد تورمی در جاهایی که بیت کوین به سرعت در گردش است، ساخته شده اند.

این فرآیند به گونه ای طراحی شده است که پاداش استخراج بیت کوین تا حدود سال ۲۱۴۰ ادامه خواهد داشت. هنگامی که تمام بیت کوین ها از کد استخراج شد و تمام فرآیند halving یا “نصف شدن” به پایان رسید، ماینرها با پرداخت هزینه هایی که از کاربران شبکه دریافت می کنند همچنان انگیزه ی فراوانی برای ادامه ی کار خواهند داشت.

امید آنکه رقابت سالم همواره هزینه ها را پایین نگه دارد. این سیستم باعث افزایش نسبت سهام به جریان بیت کوین شده و تورم آن را کاهش می دهد تا در نهایت صفر شود . پس از مرحله ی سوم “نصف شدن” که در ۱۱ مه ۲۰۲۰ اتفاق افتاد، پاداش هر بلاک استخراج شده در حال حاظر ۶٫۲۵ بیت کوین است.

اشتراک گذاری

با نظر سنجی به ما کمک کنید تا بهترین محتوا را برای شما آماده کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *