درآﻣﺪ : ﺑﺤﺮان در اﻗﺘﺼﺎد ﻏﺮب
در سال ۲۰۰۶ اقتصادغرب و خصوصاً آمریکا، به نظر آنقدر رونق داشت که وقتی یک سال بعد دچار بحران شد، بسیاری باور نمیکردند که از رشد باز ایستد و به تدریج دچار کسادی شود. در حالیکه در سال ۲۰۰۶ میزان تولید اقتصاد جهان نسبت به سال قبل از آن با ۵٫۱ درصد رشد به ۴۹ تریلیون دلار رسید. برای بسیاری قابل تصور نبود که با وقوع یک بحران مالی کار به جایی برسد که نرخ رشد اقتصاد جهانی، درست سه سال بعد منفی شود. نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سال وقوع بحران ۵٫۲ درصد بود اما بلافاصله در سال بعد یعنی ۲۰۰۸ کند شد و به ۳ درصد رسید و در سال ۲۰۰۹ تقریبا متوقف شد و به منفی ۰٫۵ درصد رسید.
نرخ رشد اقتصادی در مناطق مختلف جهان بر حسب ۱و۲و۳و۴و۵
این در حالی بود که آمریکا، اتحادیه ی اروپا و کشورهای پیشرفته همگی نرخ رشد بسیار بدتری نسبت به متوسط رشد تولید ناخالص اقتصاد جهان داشتند و اگر نرخ رشد کشورهای در حال توسعه جبران نمیکرد، اقتصاد جهان میتوانست به کسادی و رکود عمیقتری نیز کشیده شود. در حالیکه برخی از اقتصاددانان در آمریکا تا قبل از سال ۲۰۰۶ معتقد بودند که کسادی از عرصه ی اقتصاد آمریکا رخت بربسته و دیگر خبری از چرخه های تجاری رونق-رکود، نخواهد بود و چرخه های رونق-رونق در اقتصاد حاکم است؛ در سال ۲۰۰۶ یکسال بعد از وقوع بحران، مشخص شد نه تنها اقتصاد آمریکا دچار کسادی و رکود شده، بلکه این کسادی از ابتدای دهه ی ۱۹۸۰ در هیئت یک رکود ممتد در حال تکوین بوده اساات. یک روبنای عظیم مالی که بر زیربنایی استوار شده که در یک رکودِ ممتد درگیر بوده است. روبنایی که حبابهای مالی متعددی به بار آورده که ترکیدن یکی ترکیدن سلسله وار دیگر حبابها را به دنبال داشته است و در نهایت ترکیدن آخرین آنها بحران مالی اخیر را موجب شد.
این بحران به حدی جدی شد که برخی از اقتصاددانان معتقد بودند که مانند هیچ بحرانی در گذشته نیست. اما در عین حال مثل همه ی بحرانهای اقتصادی قبلی است، و درست مانند آن است که همه ی آنها یکجا روی دادهاند. در این بحران، ابتدا حباب بازار مسکن ترکید که مانند آنچه در ژاپن و در دهه ی ۱۹۸۰ روی داد بود.
موجی از حملات بانکی که قابل مقایسه با اوایل دهه ی ۱۹۳۰ است رخ داد؛ به طوریکه در سال آغاز بحران ۳ بانک ورشکسته یا تعطیل شدند و بعد در سال ۲۰۰۸ با عمیقتر شدن بحران،اِف دی آی سی FDIC یا شرکت بیمه ی سپرده ی فدرال Federal Deposit Insurance Corporation که مسئولیت آن رسیدگی به امور بانکهای ورشکسته است، ۲۵ بانک را تعطیل کرد. بعد در سال ۲۰۰۹ کار بالا گرفت و ۱۴۰ بانک در یک سال ورشکسته شدند. در سال ۲۰۱۰ هم این روند ادامه یافت و ۱۵۷ بانک دیگر تعطیل شدند. هر چند آمارهای غیر رسمی ارقامی بالاتر را نشان میدهند اما طبق آمارهای رسمی در فاصله ی سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ مجموعاً، ۵۰۶ بانک ورشکست شدند که این روند همچنان نیز ادامه دارد.
دولت آمریکا حتی مجبور شد انجمن ملی وام رهنی فدرال (Federal National Mortgage Association (FNMA را هک به اختصار به آن فَنی می Fannie Mae هم گفته میشود ملی کند. اقدامی که یکی از بزرگترین دخالتهای دولت در بازار مالی در طول دهههای گذشته لقب گرفت.
اما بحران تنها در حوزه ی بانکها محدود نماند. صنعت بیمه پیوندهای زیادی با بانکداری دارد و سپرده های بانکی که به انواع مختلف وامهای بانکی تبدیل شده، تحت پوشش بیمه قرار میگیرد. با ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از بانکها، فشار زیادی بر روی صنعت بیمه که نسبت به حفظ سپرده های بانکی تعهد داشت وارد شد و نهاد بیمه ی غولآسای گروه بین المللی آمریکایی American International Group, Inc AIG تا مرز ورشکستگی رفت و دولت آمریکا مجبور شد تا آنرا ملی کند، چرا که نمیتوانست حجم گسترده ی تعهداتی را که پذیرفته بود بدون کمک دولت آمریکا تامین کند.
بحران تنها در حد ورشکستگی نهادهای مالی باقی نماند. اقتصاد آمریکا دچار رکود شد. رکود و کسادی که شباهت زیادی به اوضاع ژاپن در اواخر دهه ی ۱۹۹۰ داشت. شرایطی که در آن ژاپن هر قدر با تزریق نقدینگی به اقتصاد خود شوک وارد میکند نمیتواند از رکود خارج شود و از آن زمان تا به امروز بیش از یک دهه است که از یک رکود مزمن رنج میبرد. اتفاقی که با شرایط امروز اقتصاد غرب و خصوصا آمریکا مطابق است. ایاالت متحده تلاش میکند با محرکهای مالی گسترده و تزریق نقدینگی، اقتصاد خود را از رکود خارج کند اما نرخ پایین رشد اقتصادی در سالهای بعد از بحران، نشان میدهد که اقتصاد آمریکا همچنان در رکود است. بحران وارد حوزه های جدیتر هم شد. مدتها بود که نابرابری درآمدی در غرب خصوصاً در آمریکا به یک مسئله اجتماعی تبدیل شده بود و طبق آمارها از دهه ی ۱۹۷۰ خصوصاً در آمریکا به صورت تصاعدی افزایش یافته بود. اما رکود اقتصادی در غرب این مسئله را تشدید کرد، طبقه ی متوسط و فقیر بیشترین آسیب را دید و دچار کاهش «درآمد» شد و در مقابل طبقه ی بالای «هرم درآمدی» ثروتمندتر از قبل شدند.
در سال ۱۹۲۸ ، قبل از رکود بزرگ Great Depression خانواده هایی که عضو یک درصد بالای هرم درآمدی بودند Top 1%، ۲۳٫۹ درصد از کل درآمد را دریافت میکردند، در حالیکه خانواده های عضو ۴۰ درصد پایینی هرم درآمدی ۵۰٫۷ درصد از درآمد را دریافت میکردند. اما در دهه ی ۱۹۷۰ ، سهم یک درصد بالای جامعه از کل درآمد، شروع به افزایش کرد و سهم ۹۰ درصد پایینی کاهش یافت. این وضعیت تا بحران مالی اخیر که به کسادی بزرگ Great Recession معروف شد، بغرنجتر شد و همچنان نیز ادامه دارد.
اگر روند تغییرات توزیع درآمد میان طبقه ی ۱ درصدی بالانشین و طبقه ی ۹۹ درصدی پایین نشین از سال ۱۹۹۸ یعنی آغاز دوران ریاست جمهوری کلینتون تا انتهای سال ۲۰۱۲ یعنی آغاز دوره ی دوم ریاست جمهوری اوباما به صورت دقیق در نظر گرفته شود، متوسط رشد درآمد واقعی در طول این دوران ۱۷٫۹ درصد بوده است که ۶۸ درصد از این رشد درآمد به یک درصد بالانشین رسیده است و ۳۶ درصد آن عاید ۴۴ درصد پایین نشین شده است. ضمن اینکه در طول این دوران درآمدهای واقعی یک درصد بالانشین ۸۶٫۱ درصد رشد داشته در حالیکه درآمدهای واقعی ۹۹ درصد پایین نشین جامعه ی آمریکا تنها ۶٫۶ درصد رشد داشته است.
[TS_Advanced_Tables id=”56″]
این نابرابری درآمدی به حدی جدی شد که در قالب پدیده ی اجتماعی «جنبش اشغال وال استریتOccupy Wall Street » OWS) در جامعه ی آمریکا سر باز کرد. این جنبش اعتراضی که در ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۱۱ کار خود را آغاز کرد، محل تجمع خود را در پارک زاکوتی در منطقه ی مالی وال استریت نیویورک قرار داد و به سرعت مورد توجه قرار گرفت و در کشورهای مختلف خصوصا کشورهای غربی در قالب «جنبش اشغالOccupy movement » فراگیر شد. این جنبش علیه نابرابرهای اجتماعی و اقتصادی در عمده ی کشورهای غربی و خصوصاً اروپایی دست به اعتراض زد .اعتراضات جنبش اشغال با عناوین اشغال مناطق مالی شهرهای مختلف، ظرف کمتر از یکماه در ۹۵۱ شهر از ۸۲ کشور تکرار شد و در خود آمریکا در ۶۰۰ نقطه حرکتهای اعتراضی رخ داد.
مهمترین موضوعاتی که توسط جنبش وال استریت برجسته شد، نابرابری اجتماعی و اقتصادی، طمع، فساد و نفوذ باالی ابرشرکتها بر روی دولت خصوصا در حوزه ی خدمات مالی؛ بود. شعار اصلی جنبش اشغال وال استریت «ما ۹۹ درصد هستیم» به نابرابری درآمدی و توزیع ثروت میان ۱ درصد ثروتمند و بقیه ی مردم آمریکا بازمی گشت.
دولتهای غربی برای کنترل رکود و خروج از بحران، طبق توصیه های جان مینارد کینز John Maynard Maynard در دوران رکود بزرگ Great Depression، سعی کردند با تزریق گسترده ی نقدینگی در قالب محرکهای مالی به اقتصادهای خود شوک وارد کنند تا شاید بتوانند از رکود خارج شوند. این محرکهای مالی در قالب تسهیل کمی Quantitive Easing که به زبان ساده همان چاپ پول در حجم گسترده است، باعث افزایش کسری بودجه ی دولتها و افزایش بدهی آنها شد. البته افزایش بدهی در این کشورها تنها به دلیل رویه ی دولتها نبود. مردم نیز تا قبل از بحران سال ۲۰۰۷ بسیار بی مبالات و ولخرج شده بودند؛ به گونه ای که نرخ پس انداز در عمده ی کشورهای غربی، در این مقطع به صفر رسیده بود.
حجم گسترده ی کسری بودجه در سطح دولتها و نرخ پس انداز صفر و حتی در برخی موارد منفی در سطح مردم، بدهی عمومی Public Debt را به حدی افزایش داد که امروز بدهی جهان به مرز ۵۵ تریلیون دلار رسیده است.بدهی عمومی که به آن بدهی دولتی Government Debt یا بدهی ملی National Debt هم گفته میشود؛ مجموع بدهی های داخلی Internal Debt و بدهیهای خارجی External Debt یک کشور است. در حال حاضر بدهی عمومی آمریکا به ۱۸ تریلیون دلار رسیده است که دولت ایاالت متحده به عنوان بدهکارترین کشور جهان، این میزان بدهی را هم به مردم و نهادهای داخلی خود بدهکار است و هم به دولتها، نهادها و افراد خارجی که بدهی این کشور را در قالب اوراق قرضه خریداری کردهاند.
فرض بسیاری از اقتصاددانان و سیاستگذاران اقتصادی این بود که با ورود دولتها به اقتصادهای بحران زده ی خود و تزریق این حجم گسترده از نقدینگی، بازیابی و در نهایت نجات اتفاق خواهد افتاد. اما بحران پس از ۲ سال هنوز راه حلی نیافته است و در حال حاضر اقتصاد جهانی همان علایمی را ازخود نشان میدهد که در دوره ی قبل از بحران سال ۲۰۰۷ نشان میداد، آنهم در شرایطی که دولتها هر آنچه در چنته داشتند به کار بسته اند و بدهی گستردهای ایجاد کردند که باید نسلهای آینده هم جور آنرا بکشند.
از همان آغاز بحران اندیشمندان غربی نقد و تحلیل اوضاع را با جدیت آغاز کردند اما هر قدر بحران تداوم مییافت حجم گسترده تری از فعالیتهای انتقادی و تحلیلی از آنها منتشر میشد. این روند همچنان نیز ادامه دارد. روند نقد و تحلیل مزبور تاکنون به تولید و تالیف بیش از یک هزار مجلد کتاب و دهها هزار مقاله، صدها فیلم مستند تلویزیونی، دهها فیلم سینمایی و سریال در آمریکا انجامیده است، که پیام آنها یک صدا این است: «لیبرالیسم اقتصادی و کاپیتالیسم در بحران است.»
در کتابخانه ی دیجیتال پیش رو، نزدیک به ۱۰۰۰ مجلد عنوان از کتابهایی که عمده ی آنها در سالهای پس از بحران تألیف شده اند گردآوری شده است. هر چند حجم کتابهایی که با بروز این اتفاق مهم به نگارش درآمده بسیار بیش از این است اما، همین تعداد نیز میتواند گویای اهمیت و ابعاد پیدا و پنهای این بحران باشد که برخی از این کتب نیز در ایران ترجمه شده اند که نمونه هایی از آنها در قالب طرح جلد و فهرست معرفی میگردد.
عالوه بر این مجموعه، فیلم های مستند و مقالات انتقادی و تحلیلی بسیاری نیز به صورت هم عرض تولید شده است که نمونه هایی از آنها در وبگاه کدآمایی www.kadamaei.ir قابل دسترس است.
در نهایت مباحث تحلیلی-تبیینی این فروپاشی عظیم اقتصادی، در قالب سلسله مباحث شورش علیه طمع ارائه میشود که میتوان آنرا در وبسایت کلبه ی کرامت www.kolbeh-keramat.ir یافت.
این کتابخانهی دیجیتال هر سال به روزرسانی خواهد شد؛ إن شاء الله
گروه کدآمایی استراتژیک
مرکز بررسیهای دکترینال
ﺑﺨﺶ ﯾﮑﻢ ﮐﺘﺎبﻫﺎى ﺗﺮﺟﻤﻪﺷﺪه Empire of Capital اﻣﭙﺮاﺗﻮری ﺳﺮﻣﺎیه ﻣﺆﻟﻒ: /Ellen Meiksins Wood اﻟﻦ ﻣﯿﮑﺴﯿﻨﺰ وود ﻧﺎﺷﺮ: Verso ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۳ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﯿﮑﺎ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۸ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﺣﺴﻦ ﻣﺮﺗﻀﻮی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۲۴ Pox Americana: exposing the American empire آفت آمریکایی: برمالسازی امپراتوری آمریکا ﻣﺆﻟﻔﺎن: /John Bellamy Foster & Robert W. McChesney ﺟﺎن ﺑﻼﻣﯽ ﻓﺎﺳﺘﺮ و راﺑﺮت داﻟﯿﻮ ﻣﮏﭼﺴﺴﻨﯽ ﻧﺎﺷﺮ: Monthly Review Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۴ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: اﻣﯿﺮﮐﺒﯿﺮ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۱ ﻣﺘﺮﺟﻢ: اﺣﺴﺎن ﺷﺎﻗﺎﺳﻤﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۷۰ Let them eat junk: how capitalism creates hunger and obesity بگذار آشغال بخورند: چگونه سرمایه داری گرسنگی و چاقی می آفریند ﻣﺆﻟﻒ : /Robert Albritton راﺑﺮت آﻟﺒﺮﯾﺘﻮن ﻧﺎﺷﺮ: Pluto Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۹ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: اﺧﺘﺮان ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۳ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﮐﯿﺎﻧﻮش ﯾﺎﺳﺎﯾﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۸۴ The War for Wealth: The True Story of Globalization, or Why the Flat World is Broken جنگ بر سر ثروت : داستان واقعی جهانی شدن یا دنیای مسطحی که شکسته است ﻣﺆﻟﻒ: / Gabor Steingart ﮔﺒﺮ اﺷﺘﺎﯾﻨﮕﺎرت ﻧﺎﺷﺮ: McGraw-Hill ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﯿﻠﻮﻓﺮ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۰ ﻣﺘﺮﺟﻢ: رﺿﺎ اﻣﯿﺮرﺣﯿﻤﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۳۲ Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis جنگهای ارزی: روند شکلگیری بحرانهای بعدی جهانی مؤلف: /James Rickardsجیمز ریکاردز ناشر: Penguin سال نشر: ۲۰۱۲ میالدی ناشر ایرانی: بنیاد تعاون ناجا سال ترجمه: ۱۳۹۳ مترجم: رحیم میلانی بناب تعداد صفحات: ۳۴۸ Une brève histoire de l'avenir تاریخ مختصری از آینده (جهان در قرن ۲۲) مؤلف: /Jacques Attaliجاک اتالی ناشر: French & European Pubns سال نشر: ۲۰۰۶ میالدی ناشر ایرانی: اخوان خراسانی سال ترجمه: ۱۳۹۲ مترجم: محمدعلی اخوان تعداد صفحات: ۳۳۲ Capitalism: A Very Short Introduction سرمایه داری: مقدمه ای کوتاه مؤلف: /James Fulcherجیمز فالچر ناشر: Oxford University Press سال نشر: ۲۰۰۴ میالدی ناشر ایرانی: ماهی سال ترجمه: ۱۳۸۹ مترجم: مصطفی امیری تعداد صفحات: ۱۹۸ Das Ende des Kapitalismus: Triumph oder Kollaps eines Wirtschaftssystems? فرجام سرمایه داری: پیروزی یا فروپاشی یک نظام اقتصادی مؤلف: Gero Jennerگرو/ یِنر ناشر: Fischer Taschenbuch سال نشر: ۱۹۹۹ میالدی ناشر ایرانی: سمت سال ترجمه: ۱۳۸۶ مترجم: علی اکبر نیکواقبال تعداد صفحات: ۳۵۳ The Breaking of Nations: Order and Chaos in the Twenty-First Century فروپاشی ملتها: نظم و هرجومرج در قرن بیستویکم مؤلف: /Robert Cooperرابرت کوپر ناشر: Grove Press سال نشر: ۲۰۰۴ میالدی ناشر ایرانی: نگاه معاصر سال ترجمه: ۱۳۹۲ مترجم: حمید کریم نیا تعداد صفحات: ۲۰۴ The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power شرکت: آسیبشناسی کسب سود و قدرت مؤلف: / Joel Bakan جوئل باکان ناشر: Free Press سال نشر: ۲۰۰۵ میالدی ناشر ایرانی: آترا سال ترجمه: ۱۳۹۴ مترجم: سهراب خلیلی شورینی و سامرند ناسوتی تعداد صفحات: ۳۵۹ Confessions of an Economic Hit-Man اﻋﺘﺮاﻓﺎت ﻳﻚ ﺟﻨﺎﻳﺖﻛﺎر اﻗﺘﺼﺎدی ﻣﺆﻟﻒ: /John Perkinsﺟﺎن ﭘﺮﻛﻴﻨﺰ ﻧﺎﺷﺮ: Berrett-Koehler Publishers ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۴ ﻣﻴﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﻳﺮاﻧﻲ: اﺧﺘﺮان ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۵ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: ﻣﻬﺮداد (ﺧﻠﻴﻞ) ﺷﻬﺎﺑﻲ و ﻣﻴﺮﻣﺤﻤﻮد ﻧﺒﻮی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۲۴ The Economics of Innocent Fraud: Truth of Our Time ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎدِ ﻛﻼهﺑﺮداری ﻣﻌﺼﻮﻣﺎﻧﻪ ﻣﺆﻟﻒ: /John Kenneth Galbraithﺟﺎن ﮐﻨﺖ ﮔﺎﻟﺒﺮاﯾﺖ ﻧﺎﺷﺮ: Houghton Mifflin Harcourt ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۴ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﯽ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۸ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﮐﺎﻇﻢ ﻓﺮﻫﺎدی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۷۲ The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism دکترین شوک: ظهور سرمایهگرایی فاجعه محور مؤلف: /Naomi Kleinنائومی کالین ناشر: Metropolitan books سال نشر: ۲۰۰۷ میالدی ناشر ایرانی: آمه سال ترجمه: ۱۳۸۹ مترجمان: مهرداد (خلیل) شهابی و میرمحمود نبوی تعداد صفحات: ۷۳۴ Superclass: The Global Power Elite and the World they are making اَﺑَﺮ ﻃﺒﻘﻪ: ﻧﺨﺒﮕﺎنِﻗﺪرتِ ﺟﻬﺎﻧﻲ و ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﻲﺳﺎزﻧﺪ. ﻣﺆﻟﻒ: /David J Rothcopfدﻳﻮﻳﺪ راﺗﻜﺎف ﻧﺎﺷﺮ:Farrar, Straus and Giroux ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﮐﻮﯾﺮ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۹ ﻣﺘﺮﺟﻢ: اﺣﻤﺪ ﻋﺰﯾﺰی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۷۴ Bad Samaritans: The Math of Free and the Secret History of Capitalism نیکوکاران نابکار: افسانهی تجارت خارجی آزاد و تاریخچهی پنهان سرمایهگرایی مؤلف: /Ha-Joon Chang هاجون چنگ ناشر: Bloomsbury سال نشر: ۲۰۰۸ میالدی ناشر ایرانی: آمه سال ترجمه: ۱۳۹۲ مترجمان: مهرداد (خلیل) شهابی و میرمحمود نبوی تعداد صفحات: ۳۸۲ Agenda for a new economy: From Phantom wealth to real wealth? دﺳﺘﻮر ﻛﺎری ﺑﺮای ﻳﻚ اﻗﺘﺼﺎد ﻧﻮﻳﻦ: از ﺛﺮوت ﺧﻴﺎﻟﻲ ﺑﻪ ﺛﺮوت واﻗﻌﻲ (ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﻓﺮدا) ﻣﺆﻟﻒ: / David Cortenدﯾﻮﯾﺪ ﮐﻮرﺗﻦ ﻧﺎﺷﺮ: Berrett-Koehler ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۰ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﭘﮋواک ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﮐﺎﻣﺮان ﺳﭙﻬﺮی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۳۱ How an Economy Growth, and Why It Crashes ﭼﮕﻮﻧﮕﻲ رﺷﺪ و ﻓﺮوﭘﺎﺷﻲ اﻗﺘﺼﺎد (ﻳﻚ داﺳﺘﺎن اﻗﺘﺼﺎدی) ﻣﺆﻟﻒ:/ Peter & Andrew Schiff ﭘﯿﺘﺮ و آﻧﺪرو ﺷﻒ ﻧﺎﺷﺮ: wiley ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۰ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﯽ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۳ ﻣﺘﺮﺟﻢ: دﮐﺘﺮ ﺣﻤﯿﺪرﺿﺎ ارﺑﺎب ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۴۸ ۲۳ Things They Don't Tell you About Capitalism ۳۲ نکتهی مکتومِ سرمایهداری مؤلف: /Ha-Joon Chang هاجون چنگ ناشر: Penguin سال نشر: ۲۰۱۱ میالدی ناشر ایرانی: آمه سال ترجمه: ۱۳۹۳ مترجم: مهرداد (خلیل) شهابی و میرمحمود نبوی Freefall: Free Markets and Sinking of the Global Economy سقوط آزاد: بازارهای آزاد و افول اقتصاد جهانی مؤلف: /Joseph Stiglitzجوزف استیگلیتز ناشر: W. W. Norton & Company سال نشر: ۲۰۱۱ میالدی ناشر ایرانی: دانشگاه شهید بهشتی سال ترجمه: ۱۹۳۱ مترجمان: دکتر محمدناصر شرافت جهرمی و دکتر رسام مشرفی تعداد صفحات: ۴۴۱ The endless crisis How Monopoly-Finance Capital Produces Stagnation and Upheaval from the USA to China ﺑﺤﺮان ﺑﻲﭘﺎﻳﺎن ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪی ﻣﺎﻟﻲ-اﻧﺤﺼﺎری ﺟﻬﺎن را از اﻣﺮﻳﻜﺎ ﺗﺎ ﭼﻴﻦ ﺑﻪ رﻛﻮد و آﺷﻮب ﻣﻲﻛﺸﺎﻧﺪ. ﻋﻨﻮان ﻓﺎرﺳﯽ: ﻣﻮﻟﻒ: /John bellamy, Robert McChesney ﺟﺎن ﺑﻼﻣﯽ ﻓﺎﺳﺘﺮ، راﺑﺮت ﻣﮏ ﭼﺴﻨﯽ ﻧﺎﺷﺮ: Monthly Review Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۲ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮاﯾﺮاﻧﯽ: ﻣﻬﺮ وﯾﺴﺘﺎ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ : ﺧﺴﺮو ﮐﻼﻧﺘﺮی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۱۹ The enigma of capital and the crises of capitalism ﻣﻌﻤﺎی ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ و ﺑﺤﺮانﻫﺎی ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﻣﻮﻟﻒ: /David Harvey دﯾﻮﯾﺪ ﻫﺎروی ﻧﺎﺷﺮ: Oxford University Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۱ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ : ﻧﺸﺮ ﮐﻼغ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ : ﻣﺠﯿﺪ اﻣﯿﻨﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۳۴ The Crisis in Economics The Post- autistic Economics Movement: the First 600 Days ﺑﺤﺮان در ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎد ﺟﻨﺒﺶ ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎدِ ﭘﺴﺎﻣﺘﻌﺎرف -ﺷﺸﺼﺪ روز اول- ﻣﻮﻟﻒ: / Edward fullbrook ادوارد ﻓﻮﻟﺒﺮوک ﻧﺎﺷﺮ: Routlidge ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۳ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: دﻓﺘﺮ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻗﺘﺼﺎدی ﻣﺮﮐﺰ ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮرای اﺳﻼﻣﯽ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۹ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﻣﺤﻤﺪرﺿﺎ ﻓﺮﻫﺎدیﭘﻮر ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۵۴ After Shock Protect Yourself and Profit in the Global Financial Meltdown ﭘﺲﻟﺮزه ﺑﺤﺮان اﻗﺘﺼﺎدی اﻣﺮﻳﻜﺎ و ﭘﻴﺎﻣﺪﻫﺎی ﺟﻬﺎﻧﻲ آن ﻣﺆﻟﻔﺎن: /Robert A. Wiedemer, David Wiedemer, Cindy Spitzerدﯾﻮﯾﺪ وﯾﺪﻣﺮ، راﺑﺮت وﯾﺪﻣﺮ و ﺳﻨﺪی اﺳﭙﯿﺘﺰر ﻧﺎﺷﺮ: Wiley ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۹ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: رﺳﺎ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۰ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: اﺣﻤﺪ ﻋﻈﯿﻤﯽ ﺑﻠﻮرﯾﺎن و ﻋﻠﯽ ﺣﺒﯿﺒﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۱۸ The Origin of Financial Crises Central Banks, Credit Bubbles and Efficient Market Fallacy رﻳﺸﻪی ﺑﺤﺮانﻫﺎی ﻣﺎﻟﻲ ﺑﺎﻧﻚﻫﺎی ﻣﺮﻛﺰی، ﺣﺒﺎب اﻋﺘﺒﺎرات و ﺳﻔﺴﻄﻪی ﺑﺎزار ﻛﺎرا ﻣﺆﻟﻒ: / George Cooperﺟﺮج ﮐﻮﭘﺮ ﻧﺎﺷﺮ: Harriman House ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﺑﺎزﺗﺎب ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۰ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: ﻣﻬﺪی ﺗﻘﻮی و ﻣﻬﺪی ﻧﯿﺎزی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۵۲ Beyond Capital Toward of Transition ﻓﺮاﺳﻮی ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﺑﺤﺮان ﺳﺎﺧﺘﺎری ﻧﻈﺎم ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﻣﺆﻟﻒ: / Istvan Meszarosاﯾﺴﺘﻮان ﻣﺰاروش ﻧﺎﺷﺮ: Monthly Review ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۱ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: آﻣﻪ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۰ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﻣﺮﺗﻀﯽ ﻣﺤﯿﻂ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۵۱۸ Red Capitalism The Fragile Financial Foundation of China's Extraordinary ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﺳﺮخ ﭘﺎﻳﻪﻫﺎی ﻣﺎﻟﻲ ﻟﺮزان در رﺷﺪ ﺑﻲﺳﺎﺑﻘﻪ ﭼﻴﻦ ﻣﺆﻟﻒ: /Carl.E Walter, Fraser.J.T Howieﮐﺎرل.ای واﻟﺘﺮ، ﻓﺮﯾﺰر.ﺟﯽ.ﺗﯽ ﻫﺎوی ﻧﺎﺷﺮ: Wiley ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۱ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻣﻮﺳﺴﻪ اﯾﺮان ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﻋﺒﺪاﻟﺮﺿﺎ داوری ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۰۴ Anti-Capitalist Manifesto ﻣﺎﻧﻴﻔﺴﺖ ﺿﺪ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﻣﺆﻟﻒ: /Alex Callinicosآﻟﮑﺲ ﮐﺎﻟﯿﻨﯿﮑﻮس ﻧﺎﺷﺮ:Polity ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۳ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: آزادﻣﻬﺮ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۴ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: اﻗﺒﺎل ﻃﺎﻟﻘﺎﻧﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۹۱ Occupy اﺷﻐﺎل (ﺟﻨﺒﺶ ﺗﺴﺨﻴﺮ اﺷﻐﺎل والاﺳﺘﺮﻳﺖ) ﻣﺆﻟﻒ: /Noam Chomsky ﻧﻮام ﭼﺎﻣﺴﮑﯽ ﻧﺎﺷﺮ:Zuccotti Park ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۲ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻣﺮﮐﺰ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۳ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﺟﻌﻔﺮ ﻓﻼﺣﯽ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۹۶ The Financial Crisis Who is to Blame بحران مالی مقصران بحران مالی مؤلف: /Howard Davies هاوارد دیویس ناشر:Polity سال نشر: ۲۰۱۰ میالدی ناشر ایرانی: بورس (وابسته به شرکت اطالعرسانی و خدمات بورس) سال ترجمه: ۱۳۹۲ مترجمان: محمدجواد فرهانیان و عطیهالسادات فرهانیان تعداد صفحات: ۳۳۹ What Money Can't Buy The Moral Limits of Markets آﻧﭽﻪ ﺑﺎ ﭘﻮل ﻧﻤﻲﺗﻮان ﺧﺮﻳﺪ ﻣﺮزﻫﺎی اﺧﻼﻗﻲ ﺑﺎزار ﻣﺆﻟﻒ: / Michael J.Sandel ﻣﺎﯾﮑﻞ ﺳﻨﺪل ﻧﺎﺷﺮ:W. W. Norton & Company ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۳ ﻣﯿﻼدی ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻣﺮﮐﺰ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۳ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﺣﺴﻦ اﻓﺸﺎر ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۰۸ The new rulers of the world اربابان جدید جهان مؤلف: /John pilgerجان پیلجر ناشر: Verso سال نشر: ۲۰۰۳ میالدی ناشر ایرانی: کتاب آمه سال ترجمه: ۱۳۹۲ مترجم: مهرناز شهابی و مهرداد شهابی Tell me no lies به من دروغ نگو مؤلف: /John pilger جان پیلجر ناشر: Basic books سال نشر: ۲۰۰۵ میالدی ناشر ایرانی: کتاب آمه سال ترجمه: ۱۳۹۰ مترجمان: مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی Economics for everyone A Short Guide to the Economics of Capitalism اقتصاد به زبان خودمان* ۱- مقدمات مؤلف: /Jim Stanford جیم استنفورد ناشر: Pluto Press سال نشر: ۲۰۰۸ میالدی ناشرایرانی: نشر پژواک سال ترجمه: ۱۳۹۱ مترجمان: آرش حسینیان و مریم بیرمی Economics for everyone A Short Guide to the Economics of Capitalism اﻗﺘﺼﺎد ﺑﻪ زﺑﺎن ﺧﻮدﻣﺎن* ۲- ﺑﻨﻴﺎنﻫﺎی ﻧﻈﺎم ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ داری ﻣﺆﻟﻒ: /Jim Stanford ﺟﯿﻢ اﺳﺘﻨﻔﻮرد ﻧﺎﺷﺮ: Pluto Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻧﺎﺷﺮاﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﺸﺮ ﭘﮋواک ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۱ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: ﻣﺮﯾﻢ ﺑﯿﺮﻣﯽ Economics for everyone A Short Guide to the Economics of Capitalism اﻗﺘﺼﺎد ﺑﻪ زﺑﺎن ﺧﻮدﻣﺎن* ۳- ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻟﻪی ﻧﻈﺎم ﻣﻮﻟﻒ: /Jim Stanford ﺟﯿﻢ اﺳﺘﻨﻔﻮرد ﻧﺎﺷﺮ: Pluto Press ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻧﺎﺷﺮاﯾﺮاﻧﯽ :ﻧﺸﺮ ﭘﮋواک ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۳ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن : آرش ﺣﺴﯿﻨﯿﺎن The myth of development The Non-Viable Economies of the 21st Century اﻓﺴﺎﻧﻪی ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدﻫﺎی ﻧﺎﻛﺎرآﻣﺪ ﻗﺮن ﺑﻴﺴﺖ وﻳﻜﻢ ﻣﺆﻟﻒ: /oswaldo de Riwero اﺳﻮاﻟﺪو دی رﯾﻮرو ﻧﺎﺷﺮ: zed books ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۱ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮﻧﯽ : اﺧﺘﺮان ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۳ ﻣﺘﺮﺟﻢ: دﮐﺘﺮ ﻣﺤﻤﻮد ﻋﺒﺪاﷲ زاده The Economics of Global Turbulence ﺑﺤﺮان در اﻗﺘﺼﺎد ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻣﺆﻟﻒ: /Robert Brenner راﺑﺮت ﺑﺮﻧﺮ ﻧﺎﺷﺮ: verso ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۶ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ: ﻧﺸﺮ اﺧﺘﺮان ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۰ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﺣﺴﻦ ﻣﺮﺗﻀﻮی When markets collide Investment Strategies for the Age of Global Economic Change زﻣﺎﻧﻲ ﺑﺮای درﻫﻢ ﺷﻜﺴﺘﻦ ﺑﺎزارﻫﺎی ﻣﺎﻟﻲ ﻣﺆﻟﻒ: /Mohamed El-Erian ﻣﺤﻤﺪ اﻟﻌﺮﯾﺎن ﻧﺎﺷﺮ: McGraw-Hill ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۰۸ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ : ﻧﺴﻞ ﻧﻮاﻧﺪﯾﺶ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۱ ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﻣﻬﺪی ﺑﯿﮕﺪﻟﯽ The Great Depression ﺑﺤﺮان ﺑﺰرگ ﻣﻮﻟﻒ: / Farrell Jacqueline ﻓﺎرل ﺟﺎﮐﻠﯿﻦ ﻧﺎﺷﺮ: Lucent ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۱۹۹۶ ﻣﯿﻼدى ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ : ﻗﻘﻨﻮس ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ : ﻣﻬﺪی ﺣﻘﯿﻘﺖﺧﻮاه ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۳۴ The Asian Economy Spearheading the Recovery from the Global Financial Crisis ﻧﻘﺶ ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﺟﻨﻮب ﺷﺮق آﺳﻴﺎ در ﺑﻴﺮون آﻣﺪن ﺟﻬﺎناز ﺑﺤﺮان ﻣﻮﻟﻒ: /Dilip K.Das دﯾﻠﯿﭗ ﮐﯽ.داس ﻧﺎﺷﺮ: Routledge ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۲۰۱۱ ﻣﯿﻼدى ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ : ﺑﺎزﺗﺎب ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۹۲ ﻣﺘﺮﺟﻢ : ﻣﻬﺪی ﺗﻘﻮی ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۵۲ The Return of Depression in Economics and the Crisis of 2008 بازگشت رکود به اقتصاد و بحران سال ۲۰۰۸ (بحران مالی و اقتصادی۲۰۰۸) مولف: Paul Krugmanپُل/ کروگمن ناشر: W.W.Norton سال نشر: ۲۰۰۹ میالدی ناشر ایرانی: مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران سال ترجمه: ۱۳۸۸ مترجم: امیرحسین توکلی تعداد صفحات: ۱۷۱ سرمایه در قرن ۲۱ توماس پیکتی و هزارتوی سرمایه گردآورندگان و مترجمان: خسرو کالنتری، مجید امینی، احمد سیف و بابک پاشاجاوید ناشر: کلاغ سال نشر: ۱۳۹۳ تعداد صفحات: ۱۷۴ The Stewardship of Nature Also Falls to the Working Class In Defense of Land and Labor سرمایه داری و تخریب محیط زیست مؤلفان: /Jack Barnes, Mary-Alice Waters & Steve Clark جک بارنز، ماری-الیس واترز و استیو کالرک ناشر: Pathfinder Press سال نشر: ۲۰۰۸ میالدی ناشر ایرانی: طالیه پرسو سال ترجمه: ۱۳۹۰ مترجم: حامد صدیقی تعداد صفحات: ۷۵ سرمایه داری و محیط زیست گردآورنده و مترجم: برزو نابت ناشر: دیگر سال نشر: ۱۳۸۷ تعداد صفحات: ۲۴۰ اقتصاد لرزان مروری بر واقعیتهای بحران اقتصادی آمریکا گردآورندگان و مترجمان: محمدرضا طایفه و بهزاد منصوری ناشر: تعالی اندیشه سال نشر: ۱۳۹۳ تعداد صفحات: ۱۰۴ سایه رکود مروری بر تأثیرات جهانی بحران اقتصادی آمریکا گردآورندگان و مترجمان: محمدرضا طایفه و بهزاد منصوری ناشر: تعالی اندیشه سال نشر: ۱۳۹۳ تعداد صفحات: ۱۱۲ کجای کار اشتباه بود؟ مروری بر زمینههای شکلگیری بحران اقتصادی آمریکا گردآورندگان و مترجمان: محمدرضا طایفه و بهزاد منصوری ناشر: تعالی اندیشه سال نشر: ۱۳۹۳ تعداد صفحات: ۱۰۴ از ﺳﻘﻮط ﻣﺎﻟﻲ ﺗﺎ رﻛﻮد اﻗﺘﺼﺎدی رﻳﺸﻪﻫﺎی ﺑﺤﺮان ﺑﺰرگ ﻣﺎﻟﻲ ﮔﺮدآورﻧﺪه و ﻣﺘﺮﺟﻢ: ﭘﺮوﻳﺰ ﺻﺪاﻗﺖ ﻧﺎﺷﺮ: ﭘﮋواک ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۱۳۹۰ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۶۳ بحرانهای مالی بین المللی گردآورنده و مترجم: دکتر مهدی تقوی ناشر: دانشگاه آزاد اسالمی، واحد علوم و تحقیقات سال نشر: ۱۳۹۲ تعداد صفحات: ۲۸۳ ﻧﺎﺷﺮ: World Monetary System and International Financial Crisis ﻧﻈﺎم ﭘﻮﻟﻲ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠﻲ و ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻣﺆﻟﻒ: /A.stad nichenkoِاﺳﺘﺎد ﻧﯿﭽﻨﮑﻮ Progress Publisher ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: ۱۹۶۵ ﻧﺎﺷﺮ اﯾﺮاﻧﯽ : آزاد ﻣﻬﺮ ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۸۹ ﻣﺘﺮﺟﻢ : ﻧﺎﺻﺮ زراﻓﺸﺎن ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۳۷۶ اﺳﺮار والاﺳﺘﺮﻳﺖ ﻣﺆﻟﻒ: ﺟﻴﻦﺟﻲ ﻣﺎرﺷﺎل ﻧﺎﺷﺮ: - ﺳﺎل ﻧﺸﺮ: - ﻧﺎﺷﺮ اﻳﺮاﻧﻲ: دوران ﺳﺎل ﺗﺮﺟﻤﻪ: ۱۳۷۷ ﻣﺘﺮﺟﻤﺎن: ﻣﺤﻤﺪﻋﻠﻲ ذواﻟﻔﻘﺎرﻳﺎن و ﻣﺤﻤﺪرﺿﺎ آﺑﺎدی ﻛﺮﻳﻤﻲ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۲۷ کتابهاى تألیفى مؤلف: اسداه الله افشار ناشر: سفیر اردهال تعداد صفحات: ۳۲۸ سال انتشار: ۱۳۹۲ جنبش والاستریت و آیندهی نظام سرمایه داری آمریکا مؤلف: سعیده لطفیان ناشر: میزان تعداد صفحات: ۱۹۲ سال انتشار: ۱۳۹۳ امکان فروپاشی سرمایهداری و دالیل شکست سوسیالیسم اردوگاهی: درآمدی به تناقضهای درونی و تبیین بحرانهای بزرگ سرمایه داری مؤلف: محمد قراگوزلو ناشر: نگاه تعداد صفحات: ۴۴۸ سال انتشار: ۱۳۹۲ ﭘﻴﺪاﻳﺶ و ﮔﺴﺘﺮش ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ در ﺟﻬﺎن و اﺛﺮات آن ﺑﺮ اﻗﺘﺼﺎد اﻳﺮان ﻣﺆﻟﻒ: ﻣﺤﺴﻦ اﻳﺰی ﻧﺎﺷﺮ: ﻣﺆﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﺗﺪﺑﻴﺮ اﻗﺘﺼﺎد ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۷۱ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۸۷ درآﻣﺪی ﺑﺮ ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻣﺆﻟﻒ: ﻏﻼمرﺿﺎ ﻧﻈﺮﺑﻠﻨﺪ ﻧﺎﺷﺮ: ﻧﺸﺮﻧﻲ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۶۰ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۸۸ ﻟﻴﻨﻚ اﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ ﻛﺘﺎب در وبﺳﺎﻳﺖ ﻧﺎﺷﺮ اﺻﻠﻲ ﺑﺤﺮان ﻧﻘﺪ اﻗﺘﺼﺎد ﺳﻴﺎﺳﻲ، ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﻧﺌﻮﻟﻴﺒﺮال ﻣﺆﻟﻒ: ﻣﺤﻤﺪ ﻗﺮاﮔﻮزﻟﻮ ﻧﺎﺷﺮ: ﻧﮕﺎه ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۲۲ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۸۸ ﻟﻴﻨﻚ اﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ ﻛﺘﺎب در وبﺳﺎﻳﺖ ﻧﺎﺷﺮ اﺻﻠﻲ ﺗﺤﻠﻴﻠﻲ ﺑﺮ ﺑﺤﺮان ﻏﺬاﻳﻲ و ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺟﻬﺎن در ﺳﺎل ۲۰۰۸ ﻣﺆﻟﻒ: ﺳﻤﺎﻧﻪ ﻗﻠﻲﭘﻮر ﻧﺎﺷﺮ: ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت و ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﺑﺎزرﮔﺎﻧﻲ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۰۷ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۸۹ ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺳﺎل ۲۰۰۸ رﻳﺸﻪﻫﺎ، ﭘﻴﺎﻣﺪﻫﺎ و راهﻛﺎرﻫﺎ ﮔﺮدآورﻧﺪﮔﺎن: ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻌﻤﺘﻲ و ﻣﺤﻤﺪ ﺳﻠﻴﻤﺎﻧﻲ ﻧﺎﺷﺮ: داﻧﺸﮕﺎه اﻣﺎم ﺻﺎدق ﻋلیه السلام ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۶۰۸ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۰ ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﻣﺆﻟﻒ: ﻣﺮﺗﻀﻲ ﺑﻬﻤﻦ ﻧﺎﺷﺮ: ﺷﺮﻛﺖ ﭼﺎپ و ﻧﺸﺮ ﺑﺎزرﮔﺎﻧﻲ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۱۲ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۱ ﺑﺤﺮان ﺳﺮﻣﺎﻳﻪداری ﻣﺎﻟﻲ اﺷﻐﺎل وال اﺳﺘﺮﻳﺖ ﻣﺆﻟﻒ: ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻘﻲزاده ﻧﺎﺷﺮ: ﺷﺮﻛﺖ ﺳﻬﺎﻣﻲ اﻧﺘﺸﺎر ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۴۳۶ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۱ ﺑﺤﺮانﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی اﺧﻴﺮ ﺟﻬﺎن رﻳﺸﻪﻫﺎ و ﭘﻴﺎﻣﺪﻫﺎ ﻣﺆﻟﻔﺎن: ﻋﻠﻲرﺿﺎ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻲ و ﻣﺮﻳﻢ ﺳﻌﻴﺪ ﻧﺎﺷﺮ: ﻧﻮر ﻋﻠﻢ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۲۰ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۱ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺑﺤﺮان ﻣﺎﻟﻲ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺑﺮ اﻗﺘﺼﺎد ﻛﺸﻮرﻫﺎی ﺧﺎور ﻧﺰدﻳﻚ ﻣﺆﻟﻒ: ﻣﺴﻌﻮد زاﻫﺪی اول ﻧﺎﺷﺮ: دﻳﺪار ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۲۲۸ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۲ ﺑﺤﺮان ﺑﺰرگ ﻣﺎﻟﻲ ﻋﻠﺖﻫﺎ و درسﻫﺎ ﭘﺮدآورﻧﺪه: ﻋﻠﻲ دﻳﻨﻲ ﻧﺎﺷﺮ: ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت و ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﺑﺎزرﮔﺎﻧﻲ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۶۲ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۲ ﺑﺤﺮانﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی و ﻧﻘﺶ ﺑﺎﻧﻚﻫﺎی ﻣﺮﻛﺰی ﻣﺆﻟﻒ: ﺳﻴﺪ ﻣﻬﺪی ﺿﻴﺎﻳﻲ ﻧﺎﺷﺮ: ﻧﻮر ﻋﻠﻢ ﺗﻌﺪاد ﺻﻔﺤﺎت: ۱۲۲ ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر: ۱۳۹۳ ﺑﺨﺶ ﭼﻬﺎرم ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻋﻨﺎوﯾﻦ ﮐﺘﺎبﻫﺎ (ﺑﯿﺶ از ۱۰۰۰ ﻣﺠﻠﺪ) کتاب های ترجمه شده